Joseph Cours-ösztöndíj

2022.05.23.
Joseph Cours-ösztöndíj
Az ELTE Tudományos Tanácsa idén is pályázatot hirdet a biokémia, a genetika, a molekuláris biológia, az immunológia és biotechnológia területén doktorandusz hallgatók, valamint doktorjelöltek számára. Jelentkezés: szeptember 30-ig. 

Joseph Cours amerikai professzor az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tett látogatását követően több alkalommal juttatott adományt Egyetemünk részére, melyből a Tudományos Tanács életre hívta a róla elnevezett Joseph Cours-ösztöndíjat. 

Az ösztöndíj keretében három ösztöndíjas havi 60.000 Ft-os, 11 hónapra szóló támogatást nyerhet el. A felhívásra az új rendszerben lévő, a komplex vizsgát már letett doktorandusz hallgatók jelentkezhetnek, valamint azok a doktorjelöltek, akik disszertációjukat a 2022/2023-as tanévben tervezik elkészíteni.

A pályázóknak a szakmai önéletrajz mellett be kell nyújtaniuk az elismerésre érdemes tudományos tevékenység összefoglalását 2–3 oldalas terjedelemben, a megfelelő publikációk hivatkozásával.

A pályaműveket a Tudománypolitikai Iroda várja 2022. szeptember 30-ig. A díjakat az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora adja át 2022 őszén, amennyiben azt a mindenkor hatályos kormányzati és egyetemi egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik.

Részletes kiírás