Jótékonyság és sportdiplomácia

2018.06.04.
Jótékonyság és sportdiplomácia
A BEAC által szervezett IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája küldöttsége 2018. május 30-án adta át azokat az adományokat, melyeket a játékosok, szurkolók és támogatók közösen gyűjtöttek össze a kárpátaljai Beregrákosi Általános Iskola részére, majd egy barátságos labdarúgó mérkőzéssel ünnepeltek az iskolai diákjaival.

Simon Gábor, a BEAC igazgatója elmondta, hogy az idén 120 éves BEAC számára nagyon fontos a határon túli magyar közösségek sorsa: „A jubiláló KEK a klub egyik legfontosabb eseménye, és szervezőként abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy átélhetjük az ajándékozás örömét is. Ezúton szeretnénk megköszönni minden játékosnak, öregdiák és egyetemista csapatnak, felsőoktatási intézménynek és a KEK kiemelt támogatóinak, hogy a kezdeményezésünket évről évre támogatják. Jövőre 10 éves lesz a KEK, így a jubileum alkalmából még több energiával folytatjuk a szervezést! Sport határok nélkül!”.

Az átadót követően a KEK szervezői Beregszászon Orosz Ildikóval, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorával találkoztak, majd a felek aláírták a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) és a Főiskola között a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának fejlesztéséről szóló együttműködési megállapodást. A megállapodást Orosz Ildikó, a beregszászi intézmény rektora és Simon Gábor, a BEAC igazgatója látta el kézjegyével.

„A Rákóczi Főiskola minden évben részt vett ezen az eseményeken, és alapító tagja is a kezdeményezésnek. Ez a gesztus nagyon fontos és jelentős számunkra. A tizedik, jubileumi évre szeretnénk az összes olyan felsőoktatási intézményt bevonni a közös munkába, akik eddig már részt vettek a kupán. A nagy budapesti egyetemek – mint az ELTE, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem – mellett a határon túli és vidéki egyetemek rektoraival, vezetőivel szeretnének együttműködést aláírni arról, hogy a felek segítik a kezdeményezést, és egyetértenek a torna szellemiségével. A Beregszászi Főiskola az első felsőoktatási intézmény, ahol ez az együttműködési megállapodás megszületett” – hangsúlyozta Simon Gábor, a KEK szervezője.

Forrás: BEAC