JOTOKI 50 Kávézó: Alternatív vitarendezés

JOTOKI 50 Kávézó: Alternatív vitarendezés
03/23

2023. március 23. 16:00 - 18:00

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., fszt. 1.)

03/23

2023. március 23. 16:00 - 18:00

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., fszt. 1.)


Folytatódik az ELTE Jogi Továbbképző Intézet jubileumi sorozata a jog egyes területeinek új kihívásairól.

„Ha per, hát legyen per!” – mondogatták hajdanában. Manapság inkább azt mondjuk, ha lehet, ne legyen per. A JOTOKI 50 Kávézóban az alternatív vitarendezés fontosabb, gyakorló ügyvédeket érintő kérdéseiről beszélgetnek az egyetem mediátorképzésének vezető oktatói, a moderátor Inzelt Éva adjunktus, a Budapesti Békéltető Testület elnöke.

Miért, mire lehetnek jók az alternatív utak? A nagy pénzügyi intézmények mellett mely piacokon, mely ügyfeleknek érdemes igénybe venniük az ilyesfajta utakat? A teljesítésigazolás kikényszeríthetősége, a munkaügyi békéltetés és sok más téma is felmerül a rendezvényen, ahol kiemelt szerepet kap a gyakorló ügyvéd szemszöge.

A rendezvényen Kovács Erika, az MNB Pénzügyi Békéltető Testület elnöke a pénzügyi közvetítőrendszerről és a pénzügyi békéltetésről, Klenanc Miklós, a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal úgyvédje az alternatív vitarendezés és jogvita-megelőzés ügyvédi szemszögéről, Zemplényi Adrienne jogász, mediátor, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara volt jogi igazgatója: a Bíróságnak nem minősülő bíráskoskodás hatású szervezetekről adnak elő, illetve beszélgetnek. 

 A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Meghívó