Jubileumi helyesírási verseny a BTK-n

2017.05.26.
Jubileumi helyesírási verseny a BTK-n
A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny XX. jubileumi Kárpát-medencei döntőjét rendezték meg 2017. május 19. és május 21. között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán.

2017. május 19. és május 21. között rendezték meg a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny XX. jubileumi Kárpát-medencei döntőjét az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. A versenyt az ELTE szakmai támogatásával a Magyar Nyelvtudományi Társaság szervezte.

A Kárpát-medencei döntőre hat országból érkeztek 5–8. osztályos tanulók. A versenyt Horváth Krisztina dékánhelyettes nyitotta meg a Gólyavárban, ezután Schanda Tamás János, az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke és Kiss Jenő, a Magyar Nyelvtudományi Társaság elnöke mondtak köszöntőt. A megnyitón adták át a magyartanári Arany és Gyémánt okleveleket, a Simonyi Zsigmond-serlegeket, valamint a Simonyi Zsigmond-érmeket.

A versenyhez kapcsolódó szakmai konferencián Keszler Borbála professor emeritus, Antalné Szabó Ágnes egyetemi docens, Nagy L. János professor emeritus, és Balázs Géza egyetemi tanár tartottak előadást. A javítást mestertanárok, oktatók és hallgatók közösen végezték a Szakmódszertani Központban.

Ezt követően a diákok jubileumi gálaműsoron vehettek részt, ahol a Zenei Tanszék hallgatói kórusa, Kecskés Karina színművésznő és a Kávészünet zenekar lépett fel. A díjkiosztó ünnepségen, a sok támogatónak köszönhetően, minden diák és minden felkészítő tanár kapott jutalmat, az eredményeket Antalné Szabó Ágnes, a verseny felelős szervezője ismertette évfolyamonként.

A helyesírási versenyen a 8. osztályosok versenyét 100 pontos hibátlan teljesítménnyel Paulik Krisztina Beáta nyerte meg, aki negyedszeri kiváló eredményével az elmúlt 20 év legsikeresebb versenyzője lett.

Az eredményhirdetés után a tanulók csoportokban városnéző sétára indultak a hallgatók vezetésével. A versenyről további információkat és fotókat a verseny honlapján lehet megtekinteni.