Karitatív sport a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Karitatív sport a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján
03/06 - 03/08

2014. március 06. - 2014. március 08.

ELTE Bogdánfy utcai Sporttelep (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10.)

03/06 - 03/08

2014. március 06. - 2014. március 08.

ELTE Bogdánfy utcai Sporttelep (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10.)


2014. március 6–8. között ötödször rendezik meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. Az ELTE és a BEAC közös szervezésében megvalósuló futsal-tornán egy szabadkai iskolának gyűjtenek adományokat, és megrendezik az ország első egyetemi cheerleader bajnokságát is.

A sportrendezvényt Magyarországon, Erdélyben, Felvidéken és Kárpátalján élő magyar egyetemisták hozták létre, idén is a Kárpát-medence legjobb egyetemista futsal csapatai mérkőznek meg egymással. A résztvevők többek közt a szlovákiai Révkomáromból, a kárpátaljai Beregszászról, a romániai Csíkszeredából, Sespiszentgyörgyről, Kolozsvárról és Marosvásárhelyről, valamint a szerbiai Újvidékről érkeznek.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) fővédnökei Mezey Barna, az ELTE rektora, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, Nyilasi Tibor korábbi válogatott futballista, védnöke többek közt Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár. A résztvevőket a megnyitón Dezső Tamás, az ELTE BTK dékánja köszönti.

A tavaly megkezdett hagyományt folytatva az idei KEK-hez is kapcsolódik karitatív kezdeményezés. A torna szervezői és résztvevői a sporton keresztül segítenek: ezúttal a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulói számára gyűjtenek sportfelszereléseket, sportjátékokat. A rendezvény további érdekessége, hogy a futsal döntő előtt megrendezik az I. Magyar Egyetemi és Főiskolai Cheerleader Bajnokságot is.

„Az esemény hiánypótló szereppel bír a magyar fiatalok számára, hiszen közösséget teremt a magyar ajkú fiatalok között, a sport eszközén keresztül járul hozzá a kapcsolatok építéséhez, a szabadidő értékes eltöltéséhez, a sport szeretetének, egészséges életmódba való beépülésének erősítéséhez” – mondta Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője.

Az esemény az ELTE Sport Kft., az Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet, az ELTE Karrierközpont és az ELTE Online támogatásával valósul meg.

A KEK-ről további információk érhetők el itt.

Időpont: 2014. március 6–8.
Helyszín: ELTE Bogdánfy utcai Sporttelep (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10.)


Képek a tavalyi KEK-ről