Karokon átívelő ötletek

2024.05.21.
Karokon átívelő ötletek
A BTK, a TáTK és a TÓK hallgatói kultúra és kreativitás alapú innovációkat dolgoztak ki az egyetemi Interdiszciplináris Ötletversenyen. 

A harmadik alkalommal megrendezett ideathon résztvevői társadalmi-gazdasági problémákat vizsgáltak meg, majd megoldási ötletekkel álltak elő és formálták ezeket projektté. A gondolkodás ezúttal három konkrét probléma köré összpontosult:

  • magány és elmagányosodás elleni küzdelem
  • digitális szakadék leküzdése
  • a fiatal felnőttkor nehézségei: átmenet a középfokú oktatásból a felsőfokú tanulmányokba.

Az egyes témákra csapatokban kellett megoldásokat kidolgozniuk a versenyzőknek, melyet aztán az egyetemi, vállalati és innovációs világból érkező zsűri előtt prezentáltak. A résztvevőket az ötletelés, a megvalósítás és az előadások készítése során Hegyi Barbara és Vasvári Csaba támogatták, akik a folyamatos mentoráláson túl rövid workshopok segítségével adtak át konkrét ismereteket és hasznos eszközöket különböző témakörökben.

A csapatok végül négy ötletet dolgoztak ki, ezek között volt középiskolai hallgatókat pályaválasztásra felkészítő drámapedagógiai workshop, az egyetemi életbe komplex betekintést engedő website és alkalmazás, valamint mentori program az egyetemre újonnan bekerült hallgatók számára. Az első helyezést egy elmagányosodás ellen küzdő platform nyerte el, amely érdeklődési kör alapján kiscsoportos találkozók segítségével hívna életre kisebb közösségeket.

A rendezvényről a szponzorok jóvoltából minden csapat értékes nyereményekkel távozott, a legmagasabbra értékelt csapat tagjai pedig wellness hétvégén vehettek részt.

Forrás: ELTE BTK