Kárpát-medencei Egyetemek Kupája 2021

2021.09.17.
Kárpát-medencei Egyetemek Kupája 2021
Elindult a nevezés a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tornájára.

Idén 12. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját: október 14–16. között 6 sportágban várhatóan 1500 egyetemista sportol majd együtt Budapesten. A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben és nagypályás labdarúgásban.

Az összmagyar multisport esemény idén először egészül ki futóversennyel. Az MVM Paksi Atomerőmű támogatásával megrendezendő „KEK Run 2021” eseményre október 16-án kerül sor a Ludovika Campuson. "A futás az egyetemisták körében is az egyik legnépszerűbb sport. Egyik célunk a KEK Run-nal, hogy a csapatok mellett az egyéni sportolókat is megszólítsuk" – fogalmazott Simon Gábor, a BEAC igazgatója.

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A nemes cél érdekében a szervezők idén is összefognak a résztvevő csapatokkal, támogatókkal, hogy a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítsék. 2021-ben a munkácsi 3. számú II. Rákóczi Ferenc Középiskola számára gyűjt adományokat a KEK csapata.

A csapatsportágakra október 6-ig, a KEK Run futóversenyre pedig egészen október 16-ig lehet nevezni az alábbi linken.

További információ