Katolikus felvilágosodás?

Katolikus felvilágosodás?
04/15

2021. április 15. 16:00

online

04/15

2021. április 15. 16:00 -

online


Forgó András előadásával folytatódik az ELTE BTK Kora Újkori Történeti Tanszék sorozata. 

A történész hallgatóknak szóló Kora Újkor Történeti Tutori Program keretében külső előadók tartanak a kora újkor vitás kérdéseit tárgyaló módszertani előadásokat. A sorozat vendége ezúttal Forgó András történész, aki Katolikus felvilágosodás? Érvek, ellenérvek, kutatási irányok címmel tart előadást.  

Forgó András a Pécsi Tudományegyetem Újkor Történeti Tanszékének habilitált egyetemi docense. Doktori fokozatát Mainzban a Johannes Gutenberg Univeristät doktori képzésének keretében szerezte meg 2005-ben. A Magyar Parlamentarizmuskutató Munkacsoport alapító tagja, az Egyháztörténeti Szemle szerkesztőbizottságának tagja. Több magyar és nemzetközi kutatócsoport munkatársa.  Fő kutatási területe a 18. századi Magyarország viszonylatában a politikai kultúrák, rendiség és parlamentarizmus, valamint a felvilágosodás és a katolicizmus metszéspontjainak vizsgálata. 

Az előadásra olyan BA- és MA-hallgatókat várnak, akik szeretnének többet megtudni a kora újkor világáról és kutatási lehetőségeiről. Csatlakozni MS Teams-ben, az alábbi linken lehet.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából meghirdetett Nemzeti Tehetség Program keretében, a hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatására kiírt pályázat segítségével, az NTP-HHTDK-19-0059 számú projekt révén valósul meg.