Képviseld az ELTE-t az Európai Egyetemi Játékokon!

2020.02.04.
Képviseld az ELTE-t az Európai Egyetemi Játékokon!
Az Európai Egyetemi Sportszövetség 2020. július 12–25. között ötödik alkalommal rendez nagyszabású versenyt a kontinens egyetemistáinak Belgrádban. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem február 10-ig várja azok jelentkezését, akik színeiben indulnának a sportviadalon.

A 2019. évi Nyári Universiadén (az Egyetemek Olimpiáján), valamint a 2018. évi Coimbrában megrendezett 4. Európai Egyetemi Játékokon elért eredmények reményt adnak arra, hogy legkiválóbb egyetemi sportolóink az idei nemzetközi egyetemi sporteseményeken is bizonyítják tehetségüket, képességeiket. 

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) által szervezett események jellegzetessége, hogy nem nemzeti válogatottak, hanem intézményi színekben induló csapatok vehetnek rajta részt. Így ez az esemény alkalmat adhat arra, hogy az ELTE európai színtéren is megmutassa elkötelezettségét a sport iránt.

A részvételre vonatkozó főbb tudnivalók:

  • A versenyeken azok az 1990. január 1. és 2003. december 31. között született sportolók vehetnek részt, akik valamely felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy diplomájukat 2019-ben, illetve 2020-ban a Játékokat megelőzően szerezték.
  • Az Egyetemi Európa Játékokat az alábbi 19 + 2 sportágban rendezik: asztalitenisz – para asztalitenisz, B33 kosárlabda,evezés, futsal, judo – para judo, karate, kézilabda, kickbox, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, sakk, strandkézilabda, strandröplabda, taekwondo, tájékozódási futás, tenisz, tollaslabda, vízilabda
  • Részvételi díj: 65 EUR/fő/éj

Jelentkezés: 2020. február 10-ig sportiroda@kancellaria.elte.hu címen

Bővebben a rendezvényről