„Kérdezd a kutatót!” pályázat

2023.03.23.
„Kérdezd a kutatót!” pályázat
Az ELTE Tudománypolitikai Iroda felhívására ELTE-s kötődésű óvodások és iskolások jelentkezhetnek, pályázni egy szabadon választott téma megjelölésével és 5 ehhez tartozó kérdés beküldésével lehet. A legjobb pályázók jutalma, hogy elkészíthetik az elképzelt interjút az ELTE egyik kutatójával.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem lehetőséget akar adni a következő nemzedék és az Egyetem kutatói közötti párbeszédre, ezért a Rektori Kabinet Tudománypolitikai Irodája a 2023. évi Kutatók Éjszakája alkalmából ismét kiírja a „Kérdezd a kutatót!” pályázatot.  A pályázaton az ELTE-polgárok hozzátartozói (gyermek, testvér, unoka stb.), továbbá ELTE gyakorlóiskolák és -óvodák tanulói indulhatnak. 

Pályázati kategóriák:

  • óvodás korosztály
  • alsó tagozatos iskolás korosztály
  • felső tagozatos iskolás korosztály
  • 9. évfolyamos–érettségiző korosztály

A pályázatokat „Kérdezd a kutatót!” tárgymegjelöléssel e-mailben kell beküldeni az ELTE Tudománypolitikai Irodájának legkésőbb 2023. május 31-ig. A pályázatban meg kell jelölni a gyermek, illetve ELTE-s hozzátartozója (ha van) vagy óvódapedagógusa/tanára nevét, óvodájának/iskolájának nevét, az életkori kategóriát, valamint a szülő e-mail-címét és telefonszámát.

A legjobb kérdések beküldői ELTE-s ajándékokat kapnak, továbbá a kiválasztott kutatóval egy médiás stáb segítségével élőben készíthetik el interjújukat, amelynek az egyetem szélesebb nyilvánosságot biztosít online felületein (honlap, Youtube). Az eredményhirdetésre és az elkészült interjúk bemutatására ünnepélyes keretek között kerül sor a Kutatók Éjszakája rendezvény keretében 2023. szeptember 29-én délután.

További információ kérhető az ELTE Tudománypolitikai Irodájától e-mailben vagy a (06-1) 411-6500 telefonszám 4296-os mellékén.

A 2022-es pályázat nyerteseivel készült filmek megtekinthetők az ELTE Youtube-csatornáján.

A pályázat benyújtásával a gyermek (kiskorú gyermek esetén jogi képviselője) hozzájárul a gyermek nevének és az esetleg elkészülő interjúnak közzétételéhez az ELTE felületein.

Részletes kiírás (pdf)