Kérdezd a kutatót!

2022.10.05.
Kérdezd a kutatót!
Új videósorozatot indított az ELTE, amelyben gyerekek tehetik fel tudományos kérdéseiket a téma egy elismert kutatójának.

Az ELTE lehetőséget akar adni a következő nemzedék és az Egyetem kutatói közötti párbeszédre, ezért hirdette meg a „Kérdezd a kutatót!” pályázatot. A legjobb pályázók jutalma, hogy elkészíthetik az elképzelt interjút az ELTE egyik kutatójával. A videók az ELTE Tudománypolitikai Irodája és a Kommunikációs, Marketing és Rekrutációs Igazgatóság együttműködésében készülnek. Eddig három film készült, amelyek megtekinthetők alább, változatos témákat dolgozva fel a kutyáktól a történelmen át a klímaváltozásig.

A felhíváson az ELTE-polgárok hozzátartozói (gyermek, testvér, unoka stb.), továbbá ELTE gyakorlóiskolák, -óvodák tanulói vehetnek részt. A nyertesek okleveleiket és ajándékcsomagjaikat a 2022-es Kutatók Éjszakája keretében szervezett jó hangulatú rendezvényen vehették át Sziklai Péter tudományos rektorhelyettestől, ahol az „Éghajlatváltozás és fenntartható jövő” pályázat legjobbjait is díjazták.

Reményi Zorka 5. osztályos tanuló Kubinyi Enikővel, az Etológiai Tanszék tudományos főmunkatársával készített interjút.

Koszta Martin 9. osztályos tanuló Patay-Horváth Andrásnak, az Ókortörténeti Tanszék vezetőjének tette fel kérdéseit.

Zsiboráts Ragnhild Lili 8. osztályos tanuló Breuer Hajnalkát, a Meteorológiai Tanszék adjunktusát kérdezte.