Készül Magyarország boldogságtérképe

2016.02.23.
Készül Magyarország boldogságtérképe
Országos boldogságszint-felmérés indul, amelyet a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogság Intézete és az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Laboratórium közösen végez. A kutatás arra törekszik, hogy megértse: valóban búskomor nép-e a magyar, mitől vagyunk boldogok vagy boldogtalanok.

A felmérés Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és Oláh Attila, az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriumának egyetemi tanára vezetésével indul. A vizsgálatban alkalmazott módszereket a PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportjának munkatársai dolgozták ki. A vizsgálat célja annak felmérése, hogy milyen a magyar népesség boldogság és globális jóllét szintje.

A most induló felmérés eredményeként elkészül Magyarország boldogságtérképe, az eredmények megmutatják, hogy mely országrészben van nagy szükség a boldogságszint növelésére. A projekt munkatársainak célja, hogy ingyenesen elérhető Boldogságprogrammal segítsék az emberek boldogságszintjének növelését, tudatosítsák az emberekben, hogy a boldogság tanulható és a legfrissebb kutatások eredményei szerint bárki képes annak elsajátítására. A csapat arra kéri a magyarokat, hogy minél többen töltsék ki és osszák meg családtagjaikkal és barátaikkal a kutatás kérdőívét. Az eredményeket 2016. július 9-én hozzák nyilvánosságra.

A kérdőív itt elérhető.

ELTE PPK