Két nap, hat ELTE-s aranyérem

Négy évvel ezelőtt látványos betétprogrammal, Cheer Dance versennyel egészült ki az ELTE-n rendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupája teremfoci torna, amelyből tavaly kinőtt az első Cheer MEFOB (I. Egyetemi-Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokság) az ELTE Sporttelepén. 2015 március 7-én ismét a – már hatodik alkalommal megrendezett – KEK keretében, a döntő előtt, telt ház, közel ötszáz néző jelenlétében rendezték a magyar egyetemi cheerleader bajnokságot.Öt kategóriában indultak a csapatok, párosok: Partner Stunt, All Girl Group Stunt, Coed Group Stunt, Cheer Double Dance és Cheer Dance Freestyle. A bajnokság indulóit az Európai Cheer Szövetség hivatalosan kvalifikált, Csehországból és Szlovéniából érkező bírói pontozták, a csapatok Szombathelyről, az Óbudai Egyetemről, Miskolcról, Gödöllőről érkeztek a megmérettetésre.

Az egyetemi bajnokság mind az öt kategóriájában ELTE-s siker született. A leglátványosabb cheer dance kategóriában második helyet szerzett a Nyugat-magyarországi Egyetem, Szombathely csapata, míg a bronzérmet a gödöllői Szent István Egyetem vihette haza. A csapatokat Kovácsik Rita, a BEAC cheerleader edzője készített fel. Az összes eredmény ide kattintva érhető el.

Az ELTE-s hölgyek másnap is kiváló eredményt értek el: aerobik szakágban nőnapon rendezték meg a MEFOB-ot a TF-en. Aerodance kategóriában az ELTE Aerobik csapata Kovácsik Éva felkészítése mellett első helyet ért el. A csapat tagjai Arató Csilla, Lehotka Lilla, Juhász Réka, Bota Berttina, Szabados Borbála, Nagy Judit és Borostyán Dóra.

Forrás: BEAC

2015.03.12.