Kétszázezer forint értékű adományt adott át az ELTE-BEAC

Az ELTE-BEAC idén márciusban már ötödször megrendezett futsal-tornáján, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK) a résztvevő felsőoktatási intézmények csapatai, a KEK fővédnökei és támogatói együtt gyűjtöttek sportfelszereléseket a Szabadkai Hallássérült Iskolaközpont diákjai számára.

„Kezdeményezésünkhöz a KEK csapatai, felsőoktatási intézmények és a torna védnökei is csatlakoztak. A tavalyi Tiszakeresztúrra vitt gyűjtés is jól sikerült, külön élmény volt számunkra és remélem az iskolai diákjai számára is, hogy személyesen vittük el az adományokat, amit közös sportolással, meccsel egybekötve adtunk át” – mondta el korábban az Európai Unió ifjúsági portáljának Simon Gábor, az ELTE-BEAC ügyvezetője, a KEK egyik ötletgazdája és szervezője, aki hozzátette: „A KEK-et mára már ismerik és elismerik a nevét és a színvonalát. Aminek kimondottan örülök, hogy sok fiatal egyetemistát nyertünk meg az ügynek, így a rendezvény tovább él és biztos kezekben van. A KEK eszmeiségének fontosságát felismerték az egyetemisták.”

A Vajdaságból érkező szabadkai csapat tagjainak és a Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző (MTTK) Kar Hallgatói Önkormányzatának közös szervezésében 2014. április 14-én Szabadkán rendezték az MTTK sportnapját. A KEK szervezői csapata a sportnap keretén belül gálamérkőzést játszott a Hallássérült Iskolaközpont diákjaival, ahol 3:2-re a szabadkai fiatalok nyertek. A mérkőzést megelőzően a KEK szervezői átadták a több mint kétszázezer forint értékű sportfelszereléseket, valamint Nyilasi Tibor által dedikált jegyeket, a KEK hivatalos pólóit és egy teljes mezgarnitúrát. A KEK döntőjén a póló eladásokból és felajánlásokból összesen 100 ezer forint gyűlt össze, melyet Simon Gábor és Nagy Gergely, a KEK főszervezői adtak át az iskola tanárának, Sebők Ferencnek. A KEK győztesének járó nyereményt a KEK első helyezettje, a Sepsi 08 felajánlotta a diákok számára, így tizenhárman egy hosszú hétvégét tölthetnek a május 1-ei héten Budapesten, a Dunai Egyetemek Regattáján.

A Szabadkai Hallássérült Iskolaközpont kiemelkedő munkát végez a fogyatékkal élő fiatalokért, munkát és boldogulási lehetőséget biztosítva számukra az életben. Az oktatás mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a sportra. Diákjaik évről évre kimagasló eredményeket érnek el birkózásban, asztaliteniszben, atlétikában és labdarúgásban is.

2014.04.15.