Kiadvány a TAO sporttámogatási rendszerről

2016.11.15.
Kiadvány a TAO sporttámogatási rendszerről
A TAO sporttámogatási rendszer lehetőséget ad arra, hogy a nyereséges, társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozások – külön anyagi ráfordítás nélkül – támogassák a látvány-csapatsportokat, többek között a kosárlabdát is.

Az ELTE számára lehetőség nyílik a BEAC-on keresztül sportingatlanjainak korszerűsítésére. A klub a 2016/17-es támogatási időszakra a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által jóváhagyott sportfejlesztési programmal rendelkezik, így 230 millió forint támogatás fogadására jogosultak.

Az ELTE és a BEAC vezetése elhatározta, hogy 2016-tól nagyszabású, az ELTE több sportlétesítményét érintő tornaterem és sportpálya felújítási programot indít, melyet az MKOSZ az alábbi támogatási összegekkel jóváhagyott:

  • 150 millió Ft – Bogdánfy úti ELTE sporttelep felújítása I. ütem
  • 60 millió Ft – Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola
  • 35 millió Ft – Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
  • 25 millió Ft – Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium
  • 25 millió Ft – Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium
  • 20 millió Ft – Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola
  • 15 millió Ft – ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium

A tervek szerint a 2018/2019-es tanévre megújul az ELTE Bogdánfy úti sporttelepe is. Két ütemben tervezik a sporttelep teljes rekonstrukcióját, megőrizve a csarnok multifunkcionalitását: az első ütemben, 2016/17-ben 150 millió forintból újulhat meg a sportcsarnok, a második ütemben pedig új, a 21. századi sportszakmai elvárásoknak megfelelő kiszolgáló épület is elkészül, mely a kosárlabda mellett az ELTE-polgárok sportolási és oktatási igényeit is biztosítja. A teljes beruházás közel 1,5 milliárd forintból valósul meg a következő három évben.

Az 1000 példányban elkészült brosúra az alábbi linken online is elérhető.

BEAC