Kiemelt feladatának tartja az ELTE polgárainak egészségvédelmét

2020.04.30.
Kiemelt feladatának tartja az ELTE polgárainak egészségvédelmét
Az ELTE már a hivatalos veszélyhelyzet kihirdetése előtt olyan belső szabályokat állított fel, amelyek mentén biztonságossá tehette az intézmény működését a megváltozott helyzetben. Borhy László rektor most védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket adott át az Egyetem gyakorlógimnáziumainak és köznevelési intézményeinek.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a jelenlegi járványügyi helyzetben elsőrendű feladatának tartja munkatársai, oktatói és hallgatói, valamint a közoktatási intézményeiben dolgozók és tanulók egészségének védelmét. A koronavírus-járvány kezdete óta számos intézkedést hozott a minőségi munka biztonságos folytatása érdekében, és új szolgáltatások bevezetésével támogatja dolgozói fizikai és mentális egészségének fenntartását is.

Borhy László rektor április 29-én meglátogatta az ELTE érettségi vizsgát szervező gimnáziumait és más köznevelési intézményeit, és a Fővárosi Kormányhivatal, az ELTE Kancellária és a Magyar-Kínai Baráti Társaság támogatásával beszerzett védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket adott át.

Az ELTE gyakorlógimnáziumaiba kellő számban eljuttatott maszkok és egyéb védőfelszerelések hozzájárulnak a május 4-én kezdődő érettségi vizsgák biztonságos lebonyolításához is. Idén csak írásbeli vizsgákat tartanak, és a tantermekben 10 tanulónal több egyszerre nem tartózkodhat. A személyes kontaktusok számának minimalizálása mellett a vizsgákon diákoknak maszk, tanároknak kesztyű viselését is előírták. A vizsgáztató intézményekben folyamatos lesz a fertőtlenítés is.