Kijutottak az EB-re az ELTE cheerleaderei

2022.12.13.
Kijutottak az EB-re az ELTE cheerleaderei
A Santa's Cheer Cup országos és nemzetközi bajnokságon az ELTE-BEAC tizenegy csapata összesen három arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szerzett. 

A bajnokságot hatodik alkalommal rendezték meg december 11-én Veszprémben, a kupán 5 ország több mint 500 sportolója összesen 139 gyakorlatot mutatott be. 

A Szabó Hanna Mária vezetőedző és Komjáthy Katinka segédedző által vezetett ELTE Cheer Dance Team fantasztikus koreográfiát bemutatva magabiztosan, magas pontszámmal állhatott a dobogó legfelső fokára. A versenynek ebben a kategóriában óriási tétje volt, hiszen az első két helyezett kvalifikációt szerzett a 2023-as Európa-bajnokságra, amelyet Veronában rendez meg az Európai Cheer Szövetség.

Freestyle Pom Double kategóriában Szoó Regina és Fehér Barbara 12 fős nemzetközi mezőnyben a verseny legmagasabb pontszámát érték el a performance cheer szakágon belül, azonban egy sajnálatos büntetés miatt a dobogó legfelső fokáról a 4. helyre csúsztak vissza. Mini Team kategóriában a BEAC Mini Poms első, míg Junior korosztályban a Hajrá Csajok elnevezésű egység harmadik helyezést ért el.


Az aranyérmes BEAC Mini Poms

All Girl Team kategóriában az ELTE All Girl Team a korábbi évekhez képest új felállásban és új edzői vezetéssel lépett szőnyegre a versenyen. Kategóriájuk egyetlen indulójaként a szezonban először mutatták be gyakorlatukat, amely ugyan tartalmazott hibákat, a csapat azonban jó úton halad afelé, hogy elérje a szezon végére kitűzött célját.

Senior Coed Group Sunt Elite kategóriában az ELTE Black 1., míg az ELTE Gold formáció 2. helyezést ért el. Premier kategóriában az ELTE White szintén a dobogó második fokára állhatott fel. Az ELTE White all girl formáció All Girl Group Stunt Elite kategóriában 2. helyezést ért el, az ELTE Black 6., míg az ELTE Gold a 7. helyen végzett.


Az első helyet elérő ELTE Black coed group stunt

Cheerleader csapataink előben is megtekinthetők december 19-én a Cheerleading Karácsonyi Gálán.

Forrás: BEAC
Borítókép: az Európa-bajnoki kvalifikációt szerző ELTE Cheer Dance Team / rudyfoto.hu