Kik lesznek a tudomány új arcai?

2018.02.23.
Kik lesznek a tudomány új arcai?
A Magyar Tudományos Akadémia és a British Council Hungary együttműködésében 2018-ban első alkalommal Magyarországon is megrendezik a FameLab versenyt. Jelentkezés: 2018. március 26-ig.

A FameLab a világ vezető tudománykommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait – azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos, tudományos témákról. A versenyzőknek három perc áll rendelkezésükre, hogy jó benyomást tegyenek a bírákra és a közönségre az előadás tartalmával, közérthetőségével és karizmatikus előadásmódjával.

A tudomány sikeres kommunikációja világszerte növekvő elvárás. Ha a szakértők komplex ötleteiket érthetően és érdekesen tudják előadni,

  • bátorítják a tudósok jövő generációit
  • növelik a tudomány elfogadottságát és szerepének jelentőségét a társadalomban
  • növelik saját munkájuk anyagi és szellemi támogatottságát.

Jelentkezhetnek mindazok, akik 18. évüket betöltötték, természettudományos, műszaki, informatikai vagy matematikai tanulmányokat folytatnak, kutatnak vagy egyéb tudományos munkakörben dolgoznak.

A jelentkezéseket  online vagy a FameLab appon keresztül várják. A FameLab első fordulójához kapcsolódóan 2018. március 26-án ingyenes felkészítőt tart az ELTE TTK Természettudományi Kommunikáció Központja. 

A regisztráció határideje: 2018. március 26.

Részletes felhívás és feltételek

Forrás: MTA