Kína a képzeletemen túl

2019.08.27.
Kína a képzeletemen túl
A Kínai Népköztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériuma Közép-kelet-európai Képviseleti Iroda és az ELTE Konfuciusz Intézet művészeti pályázatot hirdet a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója alkalmából. Határidő: szeptember 23.

A szervezők minden olyan tetszőleges technikával készített képet (pl. fotó, montázs, festmény, grafika stb.) várnak, amely a két nép közötti kapcsolatokra reflektál a kultúra és a turizmus területét állítva középpontjába. Az alkotások címe mellé 500 leütésnél nem hosszabb leírást kérnek a kép inspirációjáról és témájáról magyarul, illetve kínai vagy angol nyelven. A képek maximális mérete A/1-es lehet.

A beérkezett munkákból (előzsűrizést követően) az ELTE Konfuciusz Intézete kiállítást szervez. A zsűrizést a pályázat kiírói végzik külső szakértő bevonásával. A beadási határidőt követően a szervező a beérkezett pályázati anyagokat feltölti az ELTE Konfuciusz Intézet Facebook oldalára és honlapjára. A pályázatra minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár jelentkezhet.

Az első helyezett díja egyszemélyes kínai utazás 2019 novembere folyamán (a nyertessel személyesen egyeztetve), valamint az ELTE Konfuciusz Intézet szabadon választott nyelvi vagy tradicionális kínai festészet kurzusa. A második és harmadik helyezett díja az ELTE Konfuciusz Intézet szabadon választott nyelvi vagy tradicionális kínai festészet kurzusa.

A pályázatokat az ELTE Konfuciusz Intézetébe (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, 1/16.; nyitvatartási idő: H-Cs: 11 órától 18:30-ig, P: 11 órától 16 óráig) várják a beadási határidő előtt.

A kép címét, leírását és digitális verzióját (JPG formátumban és a lehető legjobb képminőségben) szintén a beadási határidő előtt várják az elte.konfuciusz.intezet@gmail.com címre.

Beadási határidő: szeptember 23., 18:30

Pályázati kiírás