Kinek hisznek a gyerekek?

Kinek hisznek a gyerekek?
04/25

2019. április 25. 18:00 - 19:30

CEU Auditorium (1051 Budapest, Nádor u. 9.)

04/25

2019. április 25. 18:00 - 19:30

CEU Auditorium (1051 Budapest, Nádor u. 9.)


A kisbabákat nem lehet megkérdezni a tudásukról, de a csecsemőkutatóknak sikerül megkerülniük ezt a korlátot. Hogyan tanulnak a kisgyerekek másoktól? Miben különbözik a másoktól szerzett tudás az egyénileg tanulttól? A CEU "Határtalan tudás" sorozatának meghívott vendége Király Ildikó egyetemi tanár, az ELTE Babalabor vezetője.

A világviszonylatban vezetőnek számító két magyarországi laborban – a CEU-n és az ELTE-n – a kutatók többek között azt vizsgálják, hogy figyelembe veszik-e a kisgyerekek, ki tanítja őket, és hogy jobban hisznek-e tanítóiknak, mint a saját szemüknek. A kutatások eredményei a felnőtt gondolkodás gyökereiről is sokat elárulnak. A CEU "Határtalan tudás" rendezvénysorozatának következő előadásán olyan elismert kognitív pszichológusok mutatják be eredményeiket a témában, mint Pléh Csaba és Csibra Gergely, a CEU oktatói, valamint Király Ildikó egyetemi tanár, az ELTE Babalabor vezetője. A beszélgetésbe a CEU filozófia professzora, Farkas Katalin is bekapcsolódik.

A "Határtalan tudás" rendezvénysorozatot a CEU azért indította el, hogy a CEU professzorai és a velük együttműködő magyar szakemberek, valamint a társadalmi élet szereplői megmutassák az érdeklődő közönségnek a legizgalmasabb tudományos aktualitásokat és azok közvetlen hatását mindennapi életünkre. Az első alkalommal az éghajlatváltozás következményeiről és a lehetséges megoldásokról beszélgettek a szakemberek, a második eseményen a hálózatok és a siker összefüggéseit vizsgálták meg.

Az esemény nyilvános, a részvétel ingyenes és regisztrációköteles

Facebook