Kis Tudós Gyerektábor júliusban

2019.03.04.
Kis Tudós Gyerektábor júliusban
A ELTE Természettudományi Kara idén is megszervezi nyári táborát a természettudományok iránt érdeklődő általános iskolásoknak. Az egyhetes tábor célja, hogy a gyermekek megismerjék és megszeressék a természettudományokat, ezt számos workshop, illetve földrajzi, biológiai, fizikai és kémiai kísérlet szolgálja.

A hétfői nap a fizika és kémia jegyében telik, a délelőtti ismerkedés után délután az asztrofizikáé és a fehérjetudományé lesz a főszerep. A gyerekek fizikai és kémiai laborokban természettudományos kísérletekben vesznek részt ELTE-s kutatók vezetésével. Kedden a győri Audi gyárba látogathatnak el, délután pedig a Mobilis Tudományos Játékboltot fedezhetik fel. A szerdai nap a biológiáé: a Fővárosi Állatkertben tett látogatás után a növénybiológiai laborkísérletekbe lehet belekóstolni a Biológiai Intézet kutatói segítségével. Csütörtökön a földrajz és a környezet köré szerveződik a program: a visontai telephelyű Mátrai Erőműbe szervezett látogatás után strandon lazíthatnak a gyerekek. A pénteki nap sportprogramokkal kezdődik a BEAC telephelyén, délután pedig a szülőkkel közös táborzáróval búcsúzik a rendezvény.

A napközis tábor 2019. július 22-e hétfőtől 26-a péntekig tart, minden nap 08:00-18:00 óráig. A tábor létszáma maximum 30 fő, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik fel, az ELTE-s szülők gyermekei előnyt élveznek a jelentkezés során. A részvételi díj ELTE-s szülők gyermekeinek: 50 000 Ft / fő, a díj két gyermek esetén 45 000, három gyermeknél 40 000 forint fejenként. A tábor nem ELTE-s szülők gyermekeinek 60 000 Ft / fő. A részvételi díj tartalmazza a napi háromszori étkezést, a hosszú kirándulások útiköltségét, minden belépőt, a programok és a táboros póló költségét. Gyülekező minden reggel 8 órakor a TTK Biológia könyvtáránál (1117 Budapest, Pázmán Péter sétány 1/C, déli épület, 1.809). A részvételi díjat szintén a Biológia könyvtárban kell befizetni készpénzben, előzetes egyeztetés alapján, legkésőbb június 1-ig.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet, további információ pedig Szabó Noémitől kérhető e-mailben vagy a +36 20 273 7709-es telefonszámon.