Kisfaludy Lajos emlékérmeket adtak át

2017.06.27.
Kisfaludy Lajos emlékérmeket adtak át
2017. június 27-én adták át a Richter Gedeon Nyrt. Kisfaludy Lajos Alapítványának 2017. évi díjait. A közhasznú alapítvány kuratóriumának döntése alapján az első helyezettnek járó érmet Bánóczi Zoltán egyetemi adjunktus, az ELTE Szerves Kémiai Tanszékének munkatársa, az MTA–ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport tagja kapta, oklevélben részesült Pálfy Gyula doktorjelölt hallgató, az MTA–ELTE Fehérjemodellező Kutatócsoport munkatársa is.

A tudományos program keretében Felinger Attila, az MTA levelező tagja (Pécsi Tudományegyetem, Analitikai és Környezeti Kémia Tanszék), valamint két díjazott, Arash Mirzahosseini (Semmelweis Egyetem, Gyógyszerészi Kémiai Intézet) és Szántó Gábor (Richter Gedeon Nyrt.) tartottak előadást.

A díjakat a kuratórium elnöke, Hudecz Ferenc egyetemi tanár, akadémikus, az ELTE korábbi rektora, a Természettudományi Kar Szerves Kémiai Tanszékének egyetemi tanára és Bősze Szilvia, az MTA–ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport tudományos főmunkatársa, valamint a kuratórium titkára adták át.

A 20 éve működő Kisfaludy Lajos Alapítvány célja eredeti gyógyszerek kutatása és a kapcsolódó tudományterületek fejlődésének elősegítése. A kuratórium 1999 óta évente pályázatot ír ki fiatal kutatók számára, melyre nemzetközi folyóiratban megjelent, gyógyszerkutatással kapcsolatos publikációkkal lehet benevezni. A pályázatokat a hazai tudományos élet képviselőiből álló zsűri és a kuratórium tagjai bírálják el.