Kiváló eredmények a Kémiai és Vegyipari Szekcióban

2019.04.16.
Kiváló eredmények a Kémiai és Vegyipari Szekcióban
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen március 21–23. között tartották a XXXIV. OTDK Kémiai és Vegyipari Szekciójának üléseit. 

A kétévente megrendezett tudományos versenyen kimagasló arányban vettek részt ELTE-s diákok, akik 19 tagozatban mérhették össze tudásukat az ország számos egyeteméről érkező hallgatótársaikkal. A háromnapos eseményt óriási sikerrel zárták a versenyzők, hiszen hat I., öt II. és négy III. helyezést, továbbá egy különdíjat is elhoztak.

A Kolloid- és makromolekuláris kémia tagozaton Fülöp Dánielt, a Reakciókinetika és katalízis tagozat első szekciójában Kovács Mártont, míg a másodikban Bolla Martin Tamást tüntették ki első hellyel. Horváth Simon az Analitikai kémia második szekciójából, Balbisi Mirjam a Fizikai kémia második szekciójából, Csenki János Tivadar pedig a Szerves kémia tagozat harmadik szekciójából hozhatta el az első díjat. A Környezeti kémia és környezettechnológia szekcióban Licul-Kucare Viktória pedig a harmadik helyezés mellett a Nők a Tudományban Egyesület különdíját is megkapta.

A verseny további helyezettjei Szerves kémia, Fizikai kémia, Analitikai kémia, Biokémia tagozaton értek el kiemelkedő eredményeket.

Honlap

Díjazottak

Szakmai bizottság