Kiváló gazdasági szakos hallgatók az ELTE-n

2020.07.24.
Kiváló gazdasági szakos hallgatók az ELTE-n
Egyedülálló módon a hazai gazdasági képzőhelyek között kizárólag 400 pont fölötti eredménnyel jutottak be hallgatók idén az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetébe. A felvett 735 alapszakos pontátlaga 430–440 között van.

Az ELTE Gazdálkodástudományi Intézet hat mesterszakjára jelentős túljelentkezés mellett 670-en nyertek felvételt, amellyel minden bizonnyal a mesterképzések vezető hazai intézménye lett. Mindezzel az ELTE GTI – és a Budapesti Corvinus Egyetem – a hallgatói kiválóság tekintetében messze kiemelkedik a hazai gazdasági képzőhelyek közül. 

„Hosszú évek tudatos építkezésének eredménye, hogy ma már egyértelműen két vezető intézménye van a gazdaságtudományi területnek. Rendkívül büszkék vagyunk hallgatóinkra.

Gratulálunk a hozzánk idén bejutottaknak, hatalmas versenyben nyertek felvételt.

Mindent meg fogunk tenni azért, hogy hallgatóink a leghasznosabb, legboldogabb éveiket töltsék nálunk. Nagyon sajnáljuk azt a további többszáz hozzánk jelentkezőt, akiket szívesen láttunk volna padsorainkban, de most sajnos nem tudtuk felvenni őket. Különösen szerencsétlenek voltak idén a 60 pont feletti, az ELTE GTI-ről csak adminisztratív korlátok miatt kiszorult mesterjelentkezők, őket a februárban induló évfolyamainkra várjuk szeretettel” – mondta  Andor György igazgatóhelyettes.

„Az ELTE GTI elmúlt éves fejlődése az egész hazai gazdasági felsőoktatásnak jót tesz. Minket kifejezetten inspirál, hogy egy olyan nagymúltú, kiváló intézménnyel versengünk a legjobb hallgatókért, mint a Budapesti Corvinus Egyetem.

Kiugróan magas felvételi pontszámainkkal és mesterképzési hallgatóinkkal végérvényesen az ország vezető karai közé kerültünk.

Ez hatalmas eredmény. Mivel méretkorlátjainkat elértük, sajnos kevesebbek előtt tudtuk most kinyitni a kapunkat, mint szerettük volna, amit nagyon sajnálunk” – kommentálta az idei felvételi eredményeket Ormos Mihály igazgató. 

„A hallgatói kiválóság szempontjából is az ország vezető karai közé érkezett az ELTE GTI. Szinte csak az orvosképző karokon fordul elő az, ami nálunk, hogy minden felvett hallgató 400 pont feletti, korosztályuk legjobbjaihoz tartozó diák. Kiváló oktatói gárdánkkal és az ELTE egészével a háttérben minden adott az igazi elitképzéshez. Nemcsak az ebben résztvevő hallgatóinknak, hanem nekünk is hatalmas lehetőség ez” – tette hozzá Margitay Tihamér igazgatóhelyettes. 

Forrás: ELTE GTI