Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program 2023/24

2023.10.17.
Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program 2023/24
Az ösztöndíjra osztatlan tanárképzésen, illetve gyógypedagógia vagy tanító alapképzési szakon tanuló hallgatók pályázhatnak.

Ismét lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programba, amely jelentős összegű ösztöndíjjal segíti a pedagógushallgatók tanulmányait, és a diploma megszerzése után a képzettségüknek megfelelő állást biztosít számukra. Az ösztöndíj összege 125.000, 250.000, vagy 375.000 forint lehet félévenként, függően a tanulmányi eredménytől, illetve attól, hogy az ösztöndíjas milyen szakon tanul, és a munkavállalásához mely régiót preferálja.

Fontos változás, hogy a sikeresen pályázók idén már állami felsőoktatási intézmény által fenntartott, illetve 100%-ban állami tulajdonban lévő köznevelési intézményben is elhelyezkedhetnek. A pedagógusi munkavégzés időtartama kötött, legalább addig tart, ameddig a hallgató a tanulmányok során az ösztöndíjat kapta. Ha végzett hallgató számára a Klebelsberg Központ által felajánlott, szakképzettségének megfelelő állások egyike sem felel meg, akkor természetesen önállóan is kereshet munkahelyet a programban részt vevő köznevelési intézményekben. Az ösztöndíjas indokolt esetben (például gyermekvállas esetén vagy ha doktori tanulmányokat folytat) szüneteltetheti a munkába állását.      

Az új pályázatokat 2023. október 27-ig lehet benyújtani ezen a felületen, illetve postai úton vagy az Ügyfélkapun keresztül.

Pályázati felhívás
Működési szabályzat
Ösztöndíjas szerződés (minta)