Klímakihívások

Klímakihívások
06/10

2021. június 10. 18:00 - 19:30

online

06/10

2021. június 10. 18:00 - 19:30

online


A közgazdaságtan válaszairól Kiss Gabriella ökológiai közgazdász, a Corvinus Egyetem docense beszél az ELTE PPK "Zöldfül" sorozatában.

A "ZöldFül" előadássorozat újabb rendezvényen arra keresik a választ a szakemberek, milyen válaszokat tud adni a klíma- és ökológiai válságra a közgazdaságtan és az ökológiai közgazdaságtan, illetve miben más ez utóbbi tudományterület, és hogyan közelít a jelenkor problémáihoz.

Az előadó, Kiss Gabriella a Corvinus Egyetem docense, aki korábban környezetgazdaságtant, jelenleg ökológiai közgazdasági tárgyakat oktat a Döntéselmélet Tanszék keretein belül. Kutatási területe a társadalmi döntéshozatal környezeti ügyekben, valamint a közösségek szerepe a fenntartható életmód felé való átmenetben. Beszélgetőpartnere Buvár Ágnes, az ELTE PPK Ember-Környezet Tranzakció Intézet adjunktusa lesz.

Az ELTE PPK Ember–Környezet Tranzakció Intézetének (EKTI) "Zöldfül" sorozata kéthavonta arra keresi a választ, mi a pszichológia mondanivalója a környezetvédelemről. 

A program a Zoomon zajlik, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A csatlakozási linket az előzetesen regisztrált résztvevőknek küldik ki.