Kollégiumi elégedettségmérés 2023

2023.05.16.
Kollégiumi elégedettségmérés 2023
A kérdőíveket az ELTE kollégista hallgatói a Neptunban tölthetik ki május 30-án éjfélig, az eredményeket az egyetem figyelembe veszi a fejlesztési tervek kidolgozása során.

Az ELTE Kollégiumi Központ, a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat és a Minőségügyi Iroda idén is felméri a kollégista hallgatók elégedettségét a kollégiumi lakhatással, szolgáltatásokkal és ügyintézéssel kapcsolatban. A kérdőív a kollégista hallgatók számára, a Neptun Ügyintézés/Kérvények menüjében érhető el. Az egyes tagkollégiumokra specializált kérdőíveket csak az adott kollégium hallgatói érhetik el, az ívek körülbelül száz kérdést tartalmaznak, a kitöltés nagyjából 25 percet vesz igénybe.

Az ELTE Kollégiumi Központ kétévente kéri ki a kollégisták véleményét a kollégiumokról és az ott nyújtott szolgáltatásokról. Az egyes elégedettségmérések eredményei összehasonlíthatók a korábbiakkal, az egyetem ezek alapján vizsgálja a trendeket és határozza meg az elkövetkező időszak fejlesztési irányait.

A korábbi három felmérés tapasztalatai szerint a kollégista hallgatók alapvetően elégedettek a körülményekkel és szolgáltatásokkal, de ilyen felmérések alapozták meg a szűkösebb lakóterülettel rendelkező kollégiumok ágyszámcsökkentését, illetve hívták fel a figyelmet például a kollégiumi közösségi terek és a vezeték nélküli internet-hálózatok fejlesztésének fontosságára is.

A kérdőíveket május 30-án (kedd) éjfélig lehet kitölteni.