Konfuciusz-nap

Konfuciusz-nap
09/24

2022. szeptember 24. 14:00 - 18:00

ELTE Konfuciusz Intézet (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, I/16.)

09/24

2022. szeptember 24. 14:00 - 18:00

ELTE Konfuciusz Intézet (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, I/16.)


Színes programokkal, a kínai kultúra érdekességeivel vár minden érdeklődőt az ELTE Konfuciusz Intézet.

A hagyomány szerint i. e. 551. szeptember 28-án született az ELTE kínai intézetének névadója, Konfuciusz. A világ különböző tájain működő kínai kulturális intézetek közösen ünneplik meg minden évben ezt az eseményt. Ebből az alkalomból az ELTE Konfuciusz Intézete is az évfordulóhoz kapcsolódó programokat ajánl a kínai kultúra iránt érdeklődőknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A nyitóceremónia keretében koncertet adnak az ELTE BTK Művészetközvetítő és Zenei Intézet hallgatói, oroszlántáncot járnak a Chan Wu Egyesület táncosai, a Sárkánykard Egyesület tagjai pedig harcművészeti bemutatót tartanak.

A továbbiakban minden korosztály megtalálhatja a kedvére való színes kulturális programot. Többek között kipróbálhatják a kínai kalligráfiát és papír kivágást vagy az evőpálcika használatát, elsajátíthatják a jianzit (kínai lábtollast). Havadi István Konfuciusz ábrázolása a klasszikus kínai festészetben, Bakos Gábor Peking nevezetességei, a Pekingben található Konfuciusz temploma címmel tart előadást. 

Facebook