Konfuciusz Ösztöndíj 2016 – felhívás

2016.05.09.
Konfuciusz Ösztöndíj 2016 – felhívás
A Konfuciusz Ösztöndíj program keretében a Konfuciusz Intézetek irányítója, a HANBAN (Kínai Idegennyelvi Tanács) lehetőséget biztosít a kínai nyelvet tanítók és tanulók számára, hogy Kínában mélyítsék el nyelvtudásukat, vagy nyelvtanári diplomát szerezzenek. Az érdeklődők pályázatukat az ELTE Konfuciusz Intézeten keresztül nyújthatják be.

A pályázat azoknak szól, akik a kínait mint második idegen nyelvet tanulják, illetve tanítják. A Konfuciusz Ösztöndíjat azzal a céllal alapították, hogy kínai ösztöndíj lehetőséget biztosítsanak a kínai nyelvet tanulóknak és tanítóknak. A jelentkezők alap- és mesterképzésben négyhetes, egy szemeszteres, illetve egy teljes egyetemi évet átfogó ösztöndíjat pályázhatnak meg. A pályázat egyik hazai koordinátora az ELTE Konfuciusz Intézet. A jelentkezők alap- és mesterképzésben négyhetes, egy szemeszteres, illetve egy teljes egyetemi évet átfogó ösztöndíjat pályázhatnak meg.

A Konfuciusz Ösztöndíj tartalmazza a tandíjat, a szállásköltséget, az ösztöndíjat és egy átfogó egészségügyi biztosítás költségeit. A további részletekről az ELTE Konfuciusz Intézet honlapján lehet olvasni.


Megpályázható ösztöndíjak:

  • MA ösztöndíj kínai mint idegen nyelv szakos tanárképzésben részt venni kívánó diákoknak (MTCSOL)
  • Ösztöndíj 1 egyetemi évre + MA ösztöndíj kínai mint idegen nyelv szakos tanárképzésben részt venni kívánó diákoknak (MTCSOL)
  • BA ösztöndíj kínai, mint idegen nyelv szakos tanárképzésben részt venni kívánó diákoknak (BTCSOL)
  • Ösztöndíj 1 egyetemi évre
  • Ösztöndíj 1 egyetemi szemeszterre
  • „4 hetes” Ösztöndíj
Jelentkezési határidők:
  • „4 hetes” Ösztöndíj, téli időszak: 2016. szeptember 15.
  • MTCSOL, az 1 egyetemi év + MTCSOL, a BTCSOL, az egy egyetemi évre és az egy egyetemi szemeszterre szóló ösztöndíj esetében: a 2016. szeptember 1-jén induló képzésekre 2016. június 30-ig, a 2017. március 1-jén induló képzésekre 2016. december 31-ig.
Részletes kiírás
Konfuciusz Ösztöndíj