Konzorciumvezetőként nyert újabb pályázatot az ELTE

2020.07.29.
Konzorciumvezetőként nyert újabb pályázatot az ELTE
Az Európai Unió Rights, Equality and Citizenship Programjának támogatásával Kende Anna, a Pszichológiai Intézet docense és nemzetközi kutatócsoportja 2021-től két éven át az európai cigányellenességet vizsgálja.

A 2021 januárjában induló kétéves kutatás a „Using contact interventions for non-discrimination to promote mobilisation for social change”címet viseli, a kutatási pályázatban az ELTE PPK partnerei a Szlovák Tudományos Akadémia, az Uccu alapítvány és az Universidad de Almería.

A kutatók az európai romákkal szembeni diszkriminációt vizsgálják majd, a célok között szerepel a cigányellenesség és a cigányok problémáival szembeni közömbösség okainak feltárása a nem-roma többségi társadalomban, az aktivizmus és az elkötelezettség erősítése a romák körében, illetve a társadalmi változások iránt elkötelezett nem-roma szövetségesek keresése.

A projekt a szociálpszichológiai kutatás különféle módszereit ötvözi a nagymintás európai adatgyűjtések elemzésétől a terepmunkán át a korábbi társadalmi beavatkozások hatáselemzéséig. A kutatási program a témában érdekelt civil szervezetekkel és az érdekelt felekkel együttműködésben valósul majd meg.

EU Rights, Equality, Citizenship Programme

Forrás: ELTE PPK