Környezettudatos Egyetem program

2020.11.26.
Környezettudatos Egyetem program
Az Együtt a Környezettudatos Szemléletért fenntarthatósági program felmérése az ELTE dolgozói számára.

2020 novemberének utolsó hete a hulladékcsökkentésről szól szerte Európában: hogyan lehet megelőzni a hulladék mennyiségének növekedését, milyen módszerek állnak rendelkezésre, amelyekkel a hulladékok kezelésén keresztül csökkenthető a környezeti terhelés? A 2020-as év kiemelt témája az ipari hulladék. 

Csatlakozva az Együtt a Környezettudatos Szemléletért fenntarthatósági program kezdeményezéséhez, az ELTE is arra kéri dolgozóit, hogy jelentkezzenek a Környezettudatos Egyetem programba.

Az érdeklődők regisztrációt követően részt vesznek egy felmérésben, amely a környezettudatosság fokát vizsgálja a dolgozók közvetlen környezetében a KÖVET Egyesület „Zöld Iroda” mintájára. Az adatok elemzése és kiértékelése után nyolc héten keresztül környezettudatos ötlettel segítik a résztvevőket. A program során megmérik, mennyi változás sikerült elérni akár csak pár hét vagy hónap alatt.

A programban részt vehetnek az ELTE-n működő oktatási vagy nem-oktatási egységek is, A jelentkezők környezettudatos ajándékokat nyerhetnek.

Jelentkezési határidő: 2020. november 29.
Regisztráció