Környezettudatos Egyetem Program

Az ELTE Egyetemisták a Környezettudatos Szemléletért (EKSZ) a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért szakmai támogatásával és iránymutatásával és a Felelős Gasztrohős szakmai együttműködésével meghirdeti a Környezettudatos Egyetem Programot, melyre az ELTE bármely karának bármely titkársága, valamint a kollégiumok titkárságai, könyvtárak, éttermek, szervezeti egységek jelentkezhetnek. Jelentkezési határidő: 2014. március 28.

A Program – amely a KÖVET Zöld Iroda Programjának 16 éves múlttal rendelkező módszertani mintájára épül – azt a célt tűzte ki, hogy környezetkímélő megoldások alkalmazásával, a szokások megváltoztatásával és fokozottabb odafigyeléssel az ELTE irodáit energiahatékonyabbá, az ott dolgozókat pedig környezettudatosabbá tegye.

A jelentkező irodák, szervezeti egységek első lépésben egy általános állapotfelmérésen esnek át, melyhez egy részletes kérdőív kitöltése szükséges. Ennek kiértékelése után a KÖVET által kiképzett auditorok az adott iroda adottságaihoz, lehetőségeihez szabott tanácsadással segítik a sikeres fejlődést. Az irodákban bevezetett változások hatását, azok eredményességét pár hónap elteltével mérik fel újra. A Környezettudatos Egyetem Program végén a résztvevőket oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Regisztrációs link

2014.03.20.