Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj

2021.03.22.
Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj
Az MTA felhívására olyan öt évnél nem régebbi, folyóiratban közölt, környezetvédelmi témájú pályamunkával lehet jelentkezni, amely jelentős tudományos értéket képvisel.

Az MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjat az MTA elnöke – dr. Mohar Lászlóné Sóti Borbála magánszemély hagyatéki intézkedése alapján – a tudományos élet területén dolgozó fiatal kutatók környezetvédelmi kutatási eredményeinek elismerésére hozta létre abból a célból, hogy a tudomány eszközeivel és lehetőségeivel elősegítse a lokális és globális emberi környezet megóvását, a biológiai sokszínűség védelmét, környezetbarát technológiák kifejlesztését, meghonosítását. 

Az elismeréshez adható jutalom összege pályadíjanként bruttó 200 000 forint. A 2021. évi jelentkezés felhívása szerint is legfeljebb három pályadíj nyerhető el, amelyeket az MTA elnöke a környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódóan adományoz.

A pályamunkát és csatolmányait 2021. április 20-án 18 óráig az MTA Titkárság részére kérik elektronikus úton benyújtani a sugar.eva@titkarsag.mta.hu e-mail címre.

A pályázat teljes szövege itt olvasható.