Közel 200 együttműködő partner a TINLAB-nál

2024.02.07.
Közel 200 együttműködő partner a TINLAB-nál
Az ELTE vezetésű Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium erőteljesen fejlődik, hazai és nemzetközi hálózata folyamatosan bővül – jelezte a Nemzeti Laboratóriumok Felügyelő Testülete a konzorcium munkáját értékelve.

A TINLAB kiemelt feladata a társadalmi innovátorok és társadalmi innovációs tevékenységek támogatása, hozzájárul a társadalmi innováció népszerűsítéséhez, valamint a finanszírozási, jogi és szakmai keretrendszerek fejlesztéséhez.

A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium nemzetközi együttműködései (2024. január)

A konzorcium munkájában az alapító intézmények – ELTE, Miskolci Egyetem, Pannon Egyetem, HÁRFA Alapítvány – mellett jelenleg közel kétszáz együttműködő partner vesz részt. A konzorcium széleskörű tevékenységeihez – kutatási projektek, tematikus fórumok, mentorhálózat – huszonöt országból kapcsolódnak a partnerek Görögországtól kezdve Hollandián át Litvániáig. Az uniós országokon túl például az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság egyetemei, valamint a társadalmi innováció európai szakpolitikájára hatást gyakorló intézmények is kötődnek a TINLAB munkájához.

A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium hazai együttműködései (2024. január)

A hazai együttműködések között kiemelt szerepet játszanak a felsőoktatási szereplők (Debreceni Egyetem, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Kodolányi János Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem), valamint a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat központjai is. A munkához hozzájárulnak minisztériumok, önkormányzatok, civil szervezetek, szakmai szövetségek, közintézmények és piaci szereplők is. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pozitívan értékelte azt is, hogy a konzorcium egyre több hallgatót és kutatót vonz magához. 

A következő időszak kiemelt feladata a K+F+I projektek társadalmi hasznosításának támogatása, valamint a többi nemzeti laboratóriummal a szinergiák erősítése lesz. Az új kísérleti fejlesztési projektek várhatóan a hagyományos TINLAB-URBAN21 konferencián, március 21-én Cegléden mutatkoznak be. A konferenciára már lehet regisztrálni az alábbi linken.

A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium havi hírlevelében folyamatosan közzéteszi a társadalmi innovációval kapcsolatos legfontosabb információkat és pályázati felhívásokat. A hírlevélre az alábbi e-mail-címen lehet feliratkozni.

Kép forrása: Peskova / Getty Images