Közel 700 diák a TTK nyílt napján

2018.01.30.
Közel 700 diák a TTK nyílt napján
Az ELTE Természettudományi Kara 2018. január 26-án rendezte hagyományos felvételi Nyílt Napját az egyetem lágymányosi campusán. A mintegy 700 érdeklődő diák megismerkedhetett a kar képzési lehetőségeivel, hallgatói életével, illetve tájékozódhatott a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról.

A Nyílt Napot az ELTE TTK oktatási dékánhelyettese, Horváth Erzsébet nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az ide jelentkező hallgatók egyedülálló módon már nagyon hamar, másodévben bekapcsolódhatnak nagyívű kutatásokba, amelyekkel maguk is nemzetközi kapcsolatokat és tudományos elismertséget szerezhetnek.

A rendezvényen kiállítóként megjelentek a kar partnerei, többek között a Morgan Stanley és az Egis Gyógyszergyár Zrt., látványos kísérletekkel és érdekes játékokkal vezetve be a középiskolásokat az alapkutatások világába. Minden alapszak bemutatkozott: biológia, fizika, matematika, földrajz, földtudomány, kémia, környezettan. Oktatók és jelenlegi hallgatóik látványos kísérletekkel mutatták be az adott tudományterületet, például a fizikusok a termodinamika, elektromágnesség, hangtan és mechanika érdekességeit.

A 2018. évi felvételi eljárásról és a kar oktatási-kutatási tevékenységéről szóló informatív előadások mellett a látogatók testközelből megismerkedhettek a kutatók és hallgatók munkájával. Az alapszakok standjainál tájékozódhattak, tehettek fel kérdéseket. Szakmai előadásokon laborlátogatásokon vehettek részt többek között a Röntgen Fluoresszencia Laboratóriumban, a Kétsugaras Pásztázó Elektronmikroszkóp Laboratóriumban, a Szilíciumorganikus Kémiai Laboratóriumban: a több időpontban meghirdetett program rendkívül népszerű volt a résztvevők körében.

Ezen felül a kar oktatói tájékoztatást adtak a nemrégiben indult osztatlan tanárképzésekkel kapcsolatban is, hiszen az ELTE TTK-n lehetőség kínálkozik mind a hat természettudományos tanárképzés felvételére, ráadásul az országban egyedülálló módon, az Eötvös Loránd Tudományegyetem a szakpárosítások legteljesebb spektrumát kínálja a felvételi előtt álló diákoknak. Külön standdal mutatkoztak be a tehetséges hallgatókat az igényes tudományos kutatómunkára felkészítő szakkollégiumok: a Bolyai Kollégium és az Eötvös Kollégium.

A Nyílt Napon tárlatvezetéssel egybekötve látogathatták meg az érdeklődők az Egyetemváros olyan állandó szakkiállításait, mint az ELTE TTK Természetrajzi Múzeuma (Történeti Ásvány-Kőzettár, Biológiai és Paleontológiai Múzeum) vagy a Matematikai Múzeum. A napot Matekos Teadélután zárta.

 

TTK Nyílt Nap 2018

TTK Nyílt Nap 2018

0

/

0

0

/

0