Közel 700 sportoló a 2017-es KEK-en

2017.03.07.
Közel 700 sportoló a 2017-es KEK-en
2017. március 2–4. között a szokásosnál is nagyobb élettel telt meg a BEAC csarnoka: nyolcadszorra rendezték meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club szervezésében.

Az ELTE, illetve az ELTE Szolgáltató Központ Sportirodájának jelentős támogatásának köszönhetően idén bővített programkínálat várta a résztvevőket, ugyanis az egyetemi és alumni futsaltorna, illetve a szokásos cheer MEFOB döntő mellett már kosárlabda torna megrendezésére is lehetőség nyílt. Az egyetemi kupát egy újonc csapat, az Óbudai Egyetem vihette haza, míg az Alumni tornán az Imperial Wet megvédte a bajnoki címét. Az „Egyetemi sport határok nélkül” mottóval megrendezett tornára a nyolc magyarországi csapat mellett még négy területről érkeztek a résztvevők: Kárpátaljáról, Felvidékről, Vajdaságból és Erdélyből.

A jótékonyságról sem tettek le a szervezők, az idei adományokat a Péterfalvai Református Líceumnak juttatják el. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke és a torna fővédnöke mellett Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., az ELTE Sport Kft., a Ferencvárosi Torna Club, az FTC játékosa Hajnal Tamás, illetve a résztvevő csapatok is ajánlottak fel sportszereket, játékokat az intézmény tanulói számára.

A döntőbe a kolozsvári Góbék és az Óbudai Egyetem jutott be, előbbi a Szent István Egyetemet, utóbbi az Nemzeti Közszolgálati Egyetemet győzte le, így azoknak a bronzmérkőzés maradt a bizonyításra. Az NKE hátrányból felállva, 3-1-re győzött a gödöllői csapat ellen. Az ELTE futsal csapata az ötödik helyet szerezte meg a tornán.

Az ELTE futsal csapata

A döntőre teljesen megtelt a lelátó, és nem is kellett csalódniuk a kilátogató szurkolóknak: roppant színvonalas meccsen 4-0-ás sikerrel az Óbudai Egyetem megszerezte a trófeát a Kolozsvári Góbék ellen. Mindkét csapatnak ez az eddigi legjobb szereplése, ráadásul az Óbudai Egyetem először vett részt a tornán. Hagyományosan az éremért zajló küzdelmek előtt került sor a cheer MEFOB döntőjére, ahol több kategóriában is ELTE-s győzelem született.

A 2017-es KEK győztes: az Óbudai Egyetem csapata

Az öregdiák futsaltorna rekordszámú, 20 csapattal zajlott idén, de a tavalyi bajnokot csak megszorítani tudták, a trónról letaszítani nem: ismét a csíkszeredai Imperial Wet csapata távozhatott győztesként. Az ELTE csapata az alumnusok versenyében a harmadik helyen végzett.

Az ELTE alumni futsal csapata

A az ELTE, illetve az ELTE Szolgáltató Központ Sportirodájának támogatásával megrendezett kosárlabda tornán 8 csapat vett részt: a nőknél a Budapesti Corvinus Egyetem vihette haza a serleget, míg a férfiaknál az ELTE szerezte meg az aranyérmet.

Az ELTE kosárlabda csapata

Az ünnepélyes díjátadóra személyesen látogatott el Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó az MLSZ képviseletében. Kiemelte, hogy a labdarúgás támogatása minden életkorban és formában szükséges, Székely Mózes, az MEFS főtitkára, többszörös Ironman szintén díjakat adott át. Simon Gábor, a torna főszervezője, a BEAC ügyvezője kiemelte a háttérben segítő önkénteseket, szakmai gyakorlatos ELTE-hallgatókat és munkatársakat, akik nélkül nem valósulhatott volna meg ilyen sikeresen a kupa. Többek nagy örömére elárulta, hogy jövőre már egy felújított csarnokban mérhetik össze erejüket a felek, amit a TAO-n elnyert támogatással valósítanak meg.

További információk, részletes eredmények

KEK