Középiskolások Szabadegyeteme

2018.04.04.
Középiskolások Szabadegyeteme
A Bibó István Szakkollégium és az Illyés Sándor Szakkollégium kezdeményezéséből kilenc éve indult Középiskolások Szabadegyeteme idén nyáron is várja a diákokat nyári táborába, ahol egyetemista önkéntesek interaktív előadásokkal számtalan egyetemi szakot, illetve lehetőséget mutatnak be a 9–12. osztályos korosztálynak.

Az egyesület célja olyan nyári tábor megszervezése, amely a gimnazista korosztályt ismerteti meg az egyetemi lehetőségekkel különféle tudományterületeken (pl. jog, politológia, pszichológia, pedagógia, gyógypedagógia, szociológia, társadalom-, természet-, orvos-, mérnöktudományok). 2018 nyarán – először az egyesület történetében – két tábort is indítanak: egyet a fiatalabb gimnazistáknak, egyet pedig az érettségizőknek. A délelőtti oktató programokat mindkét esetben interaktív és beszélgetős programok követik, ezután következnek a lazább csapatépítő és sportfoglalkozások.

A hétnapos táborba  (2018. július 23-29.) a fiatalabb középiskolásokat várják, akik a mindennapokban is hasznos szakmai ismereteket sajátíthatnak el egyetemista önkéntesek vezetésével, megismerhetik az egyetem tudományterületeit, követelményeit, ami megkönnyítheti a szakválasztást és lehetővé teheti számukra a célzott tanulást. Részvételi díj: 36.000 Ft.

Jelentkezés és információ

A szervező Középiskolások Szabadegyeteme Egyesület idén először rendez négynapos tábort (2018. augusztus 9–12.) az egyetemi tanulmányok előtt álló végzős diákok számára. A tábor fő célja ebben az esetben az, hogy a résztvevők minél intenzívebben és tartalmasabban tölthessék majd el egyetemi éveiket: megismerhetik a különféle ösztöndíjakat, az Erasmus-csereprogramot, a szakkollégiumokat, a diákszervezeteket, diákmunka-lehetőségeket, hallanak a szakmai gyakorlatokról és a mesterszakokról. Részvételi díj: 20.000 Ft.

Jelentkezés és információ

További információ a támogatott helyekről

Forrás: Facebook