Középiskolásoknak szóló hallgatói programok támogatása

2016.10.20.
Középiskolásoknak szóló hallgatói programok támogatása
Az ELTE EHÖK Tudományos és Tehetséggondozási Tanácsa pályázatának célja elsősorban olyan, hallgatók által szervezett tudományos vagy ismeretterjesztő rendezvények díjazása, melyek középiskolásoknak szólnak és céljuk, hogy a középiskolások pályaválasztását, tehetséggondozását elősegítsék. Leadási határidő: 2016. november 15.

A rendezvények lehetnek egyszeriek vagy folyamatos megrendezésűek, így akár táborok, előadássorozatok, tehetséggondozó vagy versenyfelkészítő-szakkörök, valamint ismeretterjesztő alkalmak is, melyek közös eleme a tehetséggondozó és rekrutációs jelleg. A pályázat a szervezőket jutalmazza. Pályázni csak a 2015. szeptember 1. és 2016. szeptember 1. között megrendezett programokkal lehet.  

Az elbírálás során többek között figyelembe veszik a téma újszerűségét, az inter- és multidiszciplinaritást, a nemzetköziséget valamint a szakmai illetve civil szervezetekkel való együttműködést. A pályázat során olyan rendezvények támogathatók, melyek szervezőinek legalább fele az ELTE polgára.

Díjazás:

  • az első helyezett 75.000 forintos,
  • a második helyezett 50.000 forintos,
  • a harmadik helyezett 25.000 forintos jutalomban részesül.

Leadási időszak: 2016. november 12. – 2016. november 15., a hiánypótlás vége: 2016. november 18. A pályázatot a Neptun/Ügyintézés/Kérvények fülön lehet leadni.

A pályázatok bírálása az ELTE HÖK Tudományos és Tehetséggondozási Bizottságának együttműködésével történik, a pályázati kiírásban foglalt bírálati rend és szempontrendszer szerint.

Figyelem: ugyanazon rendezvényre vonatkozó pályázat a Tudományos és Tehetséggondozó Bizottság által kiírt pályázatok közül csak egyen bírálható el, a többszörös benyújtás az összes pályázat tekintetében automatikus kizárást von maga után.

Részletes pályázati kiírás