Középkorász doktoranduszok konferenciája

Középkorász doktoranduszok konferenciája
06/20 - 06/21

2024. június 20. - 2024. június 21.

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, 039.)

06/20 - 06/21

2024. június 20. - 2024. június 21.

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, 039.)


Az ELTE Történeti Intézet immár hagyományosnak számító tanácskozása hazai és határon túli doktoranduszokkal.

A tudományos ülésszak a középkorral foglalkozó doktoranduszok egyik legfontosabb magyarországi seregszemléje, amely nemzetközi szinten is lehetőséget biztosít az előadóknak, hogy bemutassák friss kutatásaikat, és éljenek a "Micae Mediaevales" soron következő kiadványában a publikálás lehetőségével. Az esemény célja egyfelől a tudományos eredmények ismertetése, másfelől a szakmai véleménycsere és kapcsolatépítés előmozdítása. A konferenciáról további információk, valamint az előadások rövid kivonatai itt érhetőek el.

A rendezvényen Szakács Béla Zsolt, a PPKE docense Miről tanúskodnak a Szepesség Árpád-kori templomai?, Antonín Kalous, az Olomouci Palacky Egyetem oktatója Observant Franciscan Chronicles of the Early 16th Century in Context címmel tart nagyelőadást. Bemutatják a Micae Mediaevales sorozat 13. kötetét, továbbá Rudolf Veronika Közép-Európa a hosszú 13. századbanCsákó Judit Az Árpád-kori Magyarország francia tükörbenMolnár Péter Kézai Simon „hun–magyar alkotmánytana”  és végül C. Tóth Norbert Dózsa György – Kultusz és történelem című monográfiáit is. 

Az este zárásaként fogadás keretében kötetlenebb eszmecserére is alkalom nyílik. A rendezvényt az ELTE Alumni támogatja.

Teljes program