Közgazdászhallgatóink sikere

2018.12.06.
Közgazdászhallgatóink sikere
Az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék (ELTECON) csapata győzött az Inter-University Student Economics Tournament 2018 alkalmazott közgazdaságtani hallgatói versenyen, ahol 32 ország 87 csapata között kellett bizonyítani tudását.

A Nagy KristófParragi Bálint és Szajbély Zsigmond alkotta csapat a verseny során több közgazdasági szimuláció-feladatfordulón verekedte át magát, és végül legyőzve a HEC Montréalt és az Amherst College-ot – a tavalyi év harmadik, illetve második helyezettjét –, megnyerte az Inter-University Student Economics Tournamentet.

A verseny a több mint 30 ország egyetemeit képviselő csapatok mikroökonómiai, játékelméleti, piacszerkezeti, viselkedés-gazdaságtani és környezet-gazdaságtani kompetenciáit méri, így a feladatok megoldása széles körű tudást és stratégiai gondolkodást követel. A döntőben az ELTE csapata többek között a University of Chicago, a Toulouse School of Economics, a Universidade de Coimbra, valamint az Australian National University hallgatóit győzte le.