Köznevelési pályázat a szórványban folyó oktatás támogatására

2016.10.05.
Köznevelési pályázat a szórványban folyó oktatás támogatására
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Eötvös Loránd Tudományegyetem közreműködésével nyílt köznevelési pályázatot hirdet a szórványban folyó oktatás támogatására a 2016/2017-es tanévben. A pályázat elektronikus beérkezésének határideje: 2016. október 25. 24:00.

A pályázat célja a Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, Szlovákiában és Horvátországban köznevelési (nem felsőfokú vagy felsőoktatási képzési) feladatokat ellátó, szórványterületen dolgozó pedagógusok és tanulók ösztöndíjának biztosításához, utazási, valamint kollégiumi ellátási költségeihez történő hozzájárulás.

A pályázat benyújtására romániai, ukrajnai, szerbiai, szlovákiai és horvátországi jogi személyiséggel rendelkező határon túli magyar nonprofit szervezetek (egyházak, alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, társulások stb) jogosultak. A pályázat keretösszege 20,5 millió forint, az elnyerhető támogatás alsó határa 100 ezer forint, felső határa 2 millió forint vissza nem térítendő támogatás.

A pályázatokat kizárólag az erre rendszeresített adatlapon lehet benyújtani, amely a hozzá tartozó nyilatkozattal együtt a csatolt fájlból érhető el. A pályázat elbírálásáról a beküldött adatlapon megadott e-mail címre 2016. november 20-ig küldenek értesítést.

Részletes pályázati kiírás és dokumentáció