Kredites sportolási lehetőségek

2018.02.05.
Kredites sportolási lehetőségek
Félévente közel 40 választható testneveléskurzust, többek között úszást, falmászást, hajózási ismereteket, számos küzdősportot és csapatsportot hirdetnek meg a Neptunban, így biztosan minden hallgató megtalálja a kedvére való sportolási lehetőséget.

A választható testneveléskurzusok a szorgalmi időszakhoz hasonlóan, általában 12–13 hétből állnak. A félév teljesítésének a feltétele a részvétel, maximum 3 hiányzással. A teljesített kurzusért 1 kredit jár. Az ELTE Fogyatékosügyi Központ és a BEAC együttműködésének köszönhetően a paraúszás és a csörgőlabda mellett a tavaszi félévben a Hallatlan salsa című kurzust is kiírják (Társastánc kurzusnév alatt), ahol a salsa alapjait hallássérült oktatóktól lehet elsajátítani. A csörgőlabda és a salsa inkluzív kurzusok, azaz fogyatékossággal élő és ép hallgatók egyaránt jelentkezhetnek rá, míg paraúszásra (úszás kurzuson belül) kizárólag a fogyatékosságügyi koordinátornál regisztrált látássérült, mozgássérült és autista hallgatók jelentkezhetnek.

A jelentkezés menete:

1. Belépés a Neptun-rendszerbe

2. A „Tárgyfelvétel” fül alatt az aktuális félév kiválasztása, majd kattintás a „Minden intézményi tárgy” fülre

3. A listázáshoz a tárgykód mezőbe a VTN kódot szükséges beírni

4. Jelentkezés a kiválasztott kurzusra

A testnevelési kurzusok ára általában 6000 Ft/félév, a díjakat a Neptun-rendszerben, a „Pénzügyek” fül alatt átutalással lehet befizetni a félév vége felé.

További részletek a BEAC honlapján.