Külföldi kutatók előadásainak támogatása

2018.04.25.
Külföldi kutatók előadásainak támogatása
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa pályázatot hirdet külföldi kutatók előadásainak támogatására. Pályázni 2018. december 31-ig, illetve a Tudományos Alap keretének kimerüléséig lehet. A beérkező pályázatokat a Tudományos Tanács saját hatáskörében bírálja el. A pályázatok benyújtása folyamatos.

Az ELTE Tudományos Tanácsa – az egyetem kutatási-fejlesztési-innovációs stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért felelős testületként – különösen fontosnak tartja az egyetem nemzetközi beágyazódottságának növelését, az egyetem oktatói/kutatói, valamint hallgatói számára nemzetközileg jelentős kutatási irányok és eredmények megismerését, és a kapcsolatteremtést. Ennek inspirálására pályázatot ír ki neves külföldi kutatók meghívására egyszeri előadás megtartására.

Előnyt élveznek már sikeresen működő vagy tervezett előadássorozatok, mesterkurzusok vagy szemináriumok. Csak olyan meghívás támogatható, mely legalább intézeti, de inkább magasabb szintű előadás tartására irányul. A megpályázható maximális összeg 400 000 forint, melyből a meghívott úti- és szállodai költségei fedezhetők.

A felhívásra karok, intézetek, tanszékek pályázhatnak, fontos, hogy a tervezett előadások minél szélesebb körhöz szóljanak. A pályázatban pontosan meg kell jelölni a meghívandó vendég nevét, beosztását, affiliációját, jellemezni kell a szakterületen betöltött szerepét, az előadás témáját, a megszólítottak körét, az előadás hasznosságát az ELTE szempontjából, egy rövid költségtervben pedig a kiadásokat is részletezni kell.

A pályázatot a pályázati kiírás mellékleteként letölthető pályázati adatlapon kell benyújtani, PDF formátumban, a tudomanypolitika@rk.elte.hu e-mail címen.

Részletes pályázati kiírás

Pályázati adatlap