Kulturális Örökség Napja

Kulturális Örökség Napja
09/21

2019. szeptember 21. 11:00 - 17:00

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)

09/21

2019. szeptember 21. 11:00 - 17:00

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)


Szeptember 21. és 22. között országszerte újra megrendezik a Kulturális Örökség Napjait. Ismét nyitva állnak az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár kapui is: az intézmény A szórakoztatás házai, a szórakozás helyei címmel meghirdetett témakörben számos színes kulturális programmal készül az eseményre.

Könyvtártörténeti vezetésekkel, kalligráfiai és könyvkötészeti kézműves programokkal, a restaurátor-műhely és régi könyvek bemutatásával, örökbefogadási programuk népszerűsítésével, valamint a Capella Silentium koncertjével szeretnék kulturális örökségünk védelmére felhívni a figyelmet. A kézműves foglalkozásokon egyedi ajándéktárgyakat, különleges könyvecskéket és könyvjelzőket készíthetnek a látogatók.

A Kalligráfiai Műhelyben Buzogány Dezső kalligráfus tart foglalkozást, itt az érdeklődők a szépírás művészetébe nyerhetnek betekintést, „ahol az emberi kéz adja áldását a betűk esküvőjére”. A különleges és látványos írásmódot bárki kipróbálhatja, a program izgalmas kihívást jelent mindazok számára, akik csak most kezdenek folyóírással foglalkozni, de hasznos lehet azoknak is, akik technikai tárházukat kívánják kiegészíteni.

Az idei programsorozat részeként a Rákóczi-év alkalmából ünnepélyes könyv-örökbefogadásra is sor kerül. A részletes program a Kulturális Örökség Napjai hivatalos honlapján olvasható.

Forrás: ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár