Kulturális Örökség Tanulmányok mesterképzés

2019.02.11.
Kulturális Örökség Tanulmányok mesterképzés
Az ELTE BTK Atelier Interdiszciplináris Történeti Tanszék magyar nyelvű mesterképzést indít, jelentkezés: 2019. február 15.

A Kulturális Örökség Tanulmányok (KÖMA) egyetemi képzés formájában megfogalmazott válasz a múlt egyre változatosabb kortárs felhasználásmódjaira, javaslat a 21. századi bölcsészoktatásra. Oktatóinak meggyőződése, hogy egyetemi keretek között is vizsgálatra érdemes a világszerte terjedő örökségi szemlélet.

A KÖMA tanterve tükrözi azt a határozott álláspontot, miszerint minden közösség örökség- és emlékezetpolitikájának összhangban kell állnia a tudomány eredményeivel. A mesterszak hallgatói klasszikus és alkalmazott bölcsészeti kurzusok – többek között a Magyar Nemzeti Múzeummal közösen gondozott kurátori specializáció szemináriumai – közül, illetve több mint félszáz gyakorlati hely közül választhatnak.

A KÖMA-t mindenekelőtt azoknak a bölcsészeknek és történeti érdeklődésű társadalomtudósoknak, építészeknek ajánlják, akik diplomázás után örökségvédelmi, urbanisztikai vagy múzeumi szakemberként terveznek elhelyezkedni, továbbá azoknak, akik a jövőben doktori tanulmányok keretében kritikai alapon kutatnák az örökségesítés tendenciáit.

 Jelentkezési határidő: 2019. február 15.

Részletek a plakáton, illetve a szak honlapján és Facebook-oldalán!