Küszöbön az eredményhirdetés

2018.07.10.
Küszöbön az eredményhirdetés
Ideális évfolyamokat jeleznek előre a magas jelentkezési számok az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetének alap- és mesterszakjain. A felvett hallgatókat a GTI már 2018. augusztus 14-én tájékoztatja a tanévkezdés részleteiről.  

Izgatottan várakozó felvételizőkkel telt meg 2018. május 28–29-én, majd június 19-én az ELTE GTI Szép utcai rezidenciája, ahol az őszi mesterképzési évfolyamokra jelentkezők az írásbeli megmérettetés után szóban is bizonyítottak.

Sokan az utolsó pillanatokban is jegyzeteiket bújták az írásbeli felvételi előtt, amely rövid logikai, teszt jellegű feladatsorral kezdődött, majd szakmai tudást is igénylő résszel zárult. A szóbeli beszélgetések szintén kellemes hangulatban teltek: itt inkább a felvételizők motivációira, jövendőbeli terveikre és egyéni véleményükre voltak kíváncsiak a bizottság tagjai.

Mintegy 500 felvételi folyamat zajlott le a vezetés és szervezés, pénzügy, számvitel és MBA szakokra. A GTI oktatói egész nap készségesen segítették a felvételin megjelenteket, akik örömmel tapasztalták, milyen gyorsan és zökkenőmentesen halad az amúgy összetett felvételi folyamat.

Azóta elkészült az ELTE nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, valamint pénzügy és számvitel 2018. őszi alapszakjainak részletes indító programja is.

A komoly felvételi érdeklődés és a magas jelentkezési számok ideális, szakonként 80–120 fős évfolyamokat jeleznek előre. Június végéig lezajlottak az érettségik, megtörténtek a felvételi adatpótlások, kialakultak a felvételi pontszámok, és lassan zárul az esetleges sorrendváltoztatás időszaka is, azaz jöhet a felvételi rendszer éles futtatása. Az eredményekről, azaz a ponthatárokról és a felvételekről 2018. július 25-én lesz országos szintű tájékoztatás, amelyről augusztus 8-ig érkeznek meg a hivatalos értesítések a további teendőket tartalmazó részletes tájékoztatók mellett. Ekkor jutnak a hallgatók Neptun-kódhoz, ezzel az alapvető oktatásadminisztrációs felülethez való hozzáféréshez. A kollégiumi jelentkezések is ezen keresztül adhatók le, majd később ezen keresztül lehet az egyes tantárgyakra jelentkezni is, és szinte minden ügyintézés ezen a felületen keresztül folyik.

A felvetteknek innentől indul az ELTE-s élet! A GTI-n előbb előzetes tájékoztatót tartanak 2018. augusztus 14-én (kedden) és 22-én (szerdán). A két alkalom programja azonos, csak az egyiken javasolt részt venni, nem kötelező, csak egy előzetes tájékozódási lehetőségről van szó. Ekkor a Business Class ösztöndíjprogramról, az angol nyelvű oktatáson való részvételről, a kollégiumi és gólyatábor jelentkezésekről, valamint a tanévkezdés egyéb részleteiről tartanak tájékoztatást, várva az egyéni kérdéseket is.

A regisztrációs időszak 2018. szeptember 7-én zárul. Eddig kell beiratkozni, jogosultság esetén az ösztöndíjat intézni, önköltséges képzés esetén az önköltség befizetéséről (vagy a Diákhitel igényléséről) intézkedni, valamint a tantárgyakra jelentkezésekkel aktiválni a 2018. őszi félévet.

A kollégiumba felvettek számára a beköltözés szeptember 3–5. között, a zánkai Gólyatábor szeptember 5–7. között lesz. Az oktatás 2018. szeptember 10-én (hétfőn) kezdődik, a részletes órarend és a szemináriumi csoportbeosztás az előző héten lesz elérhető.

A hivatalos tájékoztatás a felvételi értesítőben, illetve a honlapon található majd meg.