Kutatói ösztöndíj középiskolásoknak és egyetemistáknak

2021.06.03.
Kutatói ösztöndíj középiskolásoknak és egyetemistáknak
A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány felhívására a pályázatokat június 20-ig, illetve június 30-ig várják.

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány (KMTA) célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját.

Az Alapítvány 2021-ben is nyílt ösztöndíjpályázatot hirdet „Közoktatási Kutatói Ösztöndíj” elnyerésére. A programban olyan – középfokú intézményben tanuló – diákok vehetnek részt, akik eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak.

Az ösztöndíj összege: 25 000 Ft/hó/fő, az ösztöndíjas jogviszony időtartama 4 hónap (2021. szeptember 1. - 2021. december 27.). Az ösztöndíjra valamennyi tudományterületről lehet pályázni.

A pályázatokat 2021. június 1. - 2021. június 30. között lehet benyújtani. A jelentkezés módja: e-mail írása a palyazat@kmta.hu címre, a tárgy mezőbe írják be: „jelentkezés Kutatói Ösztöndíjra”, ide kérik elküldeni a tanulmányi és egyéb igazolások digitális változatát, továbbá regisztráció és a részletes adatlap kitöltése a https://kmta.hu/kerdoiv/regisztracio.php oldalon.

Felhívás


Az Alapítvány nyílt ösztöndíjpályázatot hirdet „Felsőoktatási Hallgatói Kutatói Ösztöndíj” elnyerésére is. Ebben a programban a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben vagy mesterképzésben részt vevő – hallgatók ösztönzésével, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak.

Az ösztöndíj nettó összege: 83 000 Ft/hó/fő, az ösztöndíj időtartama: 6 hónap (2021. július 1. - 2021. december 27.). Jelentkezést bármely tudományterületről elfogadnak.

A pályázatokat 2021. június 1. - 2021. június 20. között lehet benyújtani. A jelentkezés módja: e-mail írása a palyazat@kmta.hu címre. A tárgy mezőbe írják be: „jelentkezés Kutatói Ösztöndíjra”. Ide kérik elküldeni a tanulmányi és egyéb igazolások digitális váltpzatát, továbbá regisztráció és a részletes adatlap kitöltése a https://kmta.hu/kerdoiv/regisztracio.php oldalon.

Felhívás