Kutatók Éjszakája 2016

Kutatók Éjszakája 2016
09/30

2016. szeptember 30. 16:00

Eötvös Loránd Tudományegyetem

09/30

2016. szeptember 30. 16:00 -

Eötvös Loránd Tudományegyetem


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem idén is rengeteg érdekes és izgalmas eseménnyel várja a résztvevőket az ország egyik legjelentősebb tudományos ismeretterjesztő eseményén.

A BTK-n többek között az archeozoológiával ismerkedhetnek meg vagy virtuális sétát tehetnek a középkori Budán és Pesten, az IK-n a titkosítás alapjairól és az okosszemüvegekről tudhatnak meg többet, a PPK-n szociodráma műhelyen vehetnek részt, a TáTK-n szabadulószobából juthatnak ki, míg a TTK-n a vulkánokkal és modern orvosbiológiai kutatásokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. 

Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Európai Unió által kezdeményezett programot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kutatói pályára, a műszaki és természettudományok tanulásának és oktatásának fontosságára. Szeptember 30-án számos egyetem, kutatóintézet, ipari kutatóhely, tudományos ismeretterjesztéssel foglakozó intézmény nyitja meg kapuit. A rendezvény ingyenes programokkal, érdekes látnivalókkal és máskor nem látogatható helyszínekkel várja a nagyközönséget.

"Egymásba gabalyodva - Játsszunk egy IoT-t" címmel idén másodszor szervez közös játékot az Ericsson Magyarország, a BME Villamosmérnöki Kar, az ELTE Informatikai Kar és az EIT Digital Budapest a Kutatók Éjszakáján, idén az intelligens eszközök világában. A játék menetéről és a részletes programról az alábbi szórólapon olvashat.

Az ELTE BTK Ruszisztikai Központja szintén számos programmal várja a résztvevőket: filmvetítésen, reality show-n, grafikai kiállításon és különböző előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. 

Az összes ELTE-s program itt böngészhető.

Kutatók Éjszakája