Kutatók éjszakája az ELTE-n

Kutatók éjszakája az ELTE-n
11/27 - 11/28

2020. november 27. - 2020. november 28.

online

11/27 - 11/28

2020. november 27. - 2020. november 28.

online


Vírusterjedés, lávatűzijáték, ősrobbanás: online is sokszínű programmal várja az Eötvös Loránd Tudományegyetem a tudomány iránt érdeklődőket.

Az Európa-szerte megrendezett Kutatók Éjszakája hagyományosan minden év szeptember utolsó péntekén várja a tudomány iránt érdeklődőket. 2018-tól a rendezvény már kétnapos, 2020-ban pedig a rendezvényt kezdeményező és részben finanszírozó Európai Bizottság a járvány miatt november végére tette át a programot.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem kezdettől fogva sokakat vonzó előadásokkal mutatja be a legújabb felfedezéseket, kutatói lehetőségeket és izgalmakat. Ez idén sincs másképp: aki bekapcsolódik a programba, a magyarországi koronavírus gócpontokról éppen úgy hallhat, mint az atommagok nagyenergiás ütközéseiről, a klímaváltozásról vagy a vulkánok működéséről. 

Idén bő másfél száz előre felvett előadással és Teams-felületen élő, interaktív programokkal várják az egyetemen az érdeklődőket. Többek között kémiai szabadulószobából próbálhatnak meg kimenekülni, de összekapcsolhatják az informatikát is a mezőgazdasággal. Több előadás foglalkozik a kialakult járványügyi helyzettel, mint például a Home office a járvány idején: légüres tér vagy lehetőség a változásra program.

Az előző években jól bevált programok is újranézhetők a két napon: ismét lesz Vulkán Nap és SzüléSzületés Éjszakája is. Egyetlen éjszakán eljuthatunk Tibetbe, ahol titkos bölcsességek után kutathatunk, Japánba, ahol a tetoválás múltját és jelenét ismerhetjük meg, sőt, még Dél-Koreába is, ahol a tradíciókról és a trendekről tudhatunk meg többet. 

Az előadások kisebb része letölthető, nagyobb része azonban élő közvetítés, a bekapcsolódáshoz regisztrálni kell. Regisztrálni az egyes programoknál lehet.

Válogatás az Eötvös Loránd Tudományegyetem programjaiból

Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
Bölcsészettudományi Kar
Informatikai Kar
Pedagógiai és Pszichológiai Kar
Savaria Egyetemi Központ (Szombathely)
Tanító- és Óvóképző Kar
Társadalomtudományi Kar
Természettudományi Kar

Az ELTE Tudománypolitikai Iroda kvízjátékban való részvételre hívja az Európai Unió kutatási és innovációs együttműködése iránt érdeklődőket. A játék címe: Tudósok Európája 


A Kutatók Éjszakája országos programja