Látogatás a Samsung SDI-nél

2023.01.26.
Látogatás a Samsung SDI-nél
Az ELTE koreai szakos hallgatói és a Sejong Intézet diákjai 2023. január 20-án keresték fel a gödi gyárat, ahol megismerkedtek a vállalat történetével, a gyárban zajló munkával, és betekintést nyertek az ösztöndíj-lehetőségekbe is.  

A program során egy már teljes állásban a gyárban dolgozó fordító is  beszélt arról, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre azok számára, akik náluk kívánnak elhelyezkedni gyakornokként, illetve tolmácsként. Egy volt ösztöndíjas pedig a vállalat nyújtotta ösztöndíj-lehetőségeket mutatta be saját tapasztalatai és élményei alapján. Az eseményen hatvan diák vett részt, ami jól szemlélteti a cég által kínált tolmács- és gyakornoki program, illetve ösztöndíj iránti nagy érdeklődést. A gyár idei programajánlatát itt tekintheti meg

Koreaiul az ELTE-n a Távol-keleti Intézetben tanulhatnak a hallgatók, az itt szerzett tudás nagyban segíti elhelyezkedésüket olyan intézményeknél vagy vállalatoknál, ahol szükség van a koreai nyelv és kultúra ismeretére. A megújuló mesterképzés keretében az Intézetben nagy hangsúlyt fektetnek rá, hogy olyan nagy tudású szakembereket képezzenek, akik a Magyarországon működő nagyszámú koreai vállalat megbecsült munkatársai lehetnek, de a hallgatók már szakmai gyakorlatukat is ezeknél a vállalatoknál végezhetik.

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán első alkalommal 2018-ban rendeztek Koreai Karriernapot azzal a céllal, hogy kapcsolatot teremtsenek a Magyarországon működő koreai cégek és koreai nyelvet tanuló hallgatók közt, az eseményt azóta többször is megismételték, legutóbb 2022 őszén lehetett érdeklődni az aktuálisan elérhető állásokról, a pozíciók betöltéséhez szükséges követelményekről. 

2021-ben a koreai King Sejong Institute Foundation támogatásával az ELTE-n megalakult a King Sejong Institute Budapest is, amelynek célja a koreai nyelv és kultúra terjesztésének elősegítése. Az Intézet elsősorban koreai nyelvi tanfolyamokat kínál kezdőtől a haladó szintig minden koreai nyelv és kultúra iránt érdeklődőnek, és már az első kurzusokra közel százan iratkoztak be.